26 Şubat 2010 Cuma

Primergy RX300 S4: Teknik özellikler - 2

Primergy sunucu serisinin 2U'luk bu modelinde en yeni iç bağlantı teknolojisi olan PCI Express'i kullanmanız mümkün; hem de tam 6 tane 4x genişliğinde yuvayla. Zaten dört yollu PCI Express bağlantı arayüzü birçok profesyonel uygulama için size yeterli bant genişliğini sağlayabiliyor. PCI Express yuvalarının yanında bir tane de 3,3 Voltluk 64 bit PCI yuvası var.


Bize ulaşan modelde bir tane SAS RAID denetçisi ve iki tane Fibre Channel kartı mevcuttu. Elbette siz bu noktalara istediğiniz yöneticiyi bağlayabilirsiniz. 2U yüksekliğinde bir ürün olan S4 modelinde elbette harici depolamaya ihtiyaç duyacaksınız: 6 tane SAS disk size yetse bile depolamayı farklı mecrada yapmak önemli bir gereksinim. Elbette Fibre Channel aynı zamanda bir ağ bağlantı sistemi ama genellikle sadece depolama birimlerine hızlı erişim için kullanıldığını görmeniz olası.


S4 üzerinde iki tane ethernet girişi var. Değişik bir topoloji yapacaksanız ayrıca kart(lar) alabilirsiniz ama temel ihtiyacınız karşılanmış durumda. Broadcom yongaları aşağıdaki fotoğrafta görebilirsiniz.


Fotoğrafını çekmekte biraz zorlandığımız için buraya koymamayı tercih ediyoruz ama Intel 5000P yongalı anakartın üzerinde (kasanın içinde kalan kısımda) SATA ve USB yuvası mevcut. Yani doğrudan bir şeyler bağlayabiliyorsunuz.Sadece USB 1.1 ve SCSI arayüzü olan eski IBM sunucularla biraz uğraştıktan sonra bunun değerini çok iyi anlıyorsunuz. :)



Ön panelde altı tane disk yuvası bulunuyor. Mevcut bileşimde 3,5 inçlik SAS diskler kullanılıyor. Kırmızı renkli şeyler değişik bir güvenlik mekanizması. Onları yerinden çekmeden diskleri sökemiyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler